Hızlı güvenli ve verimli üretim

Hızlı  güvenli ve verimli üretim


Hızlı, güvenli ve verimli üretim

İhracat alanında yaptığı güçlü atılımlarla ve madencilik sektöründe yürüttüğü projelerle dünya çapında ses getiren Alpay Mermer, üretimde ENKA Pazarlama markaları ile avantaj sağlıyor. Birçok alanda sektörün öncüsü olan firma, güçlü, dayanıklı ve verimli makinalarla hızlı, güvenli ve verimli üretim yapıyor. 1996 yılında küçük bir ocak işletmesi olarak faaliyetlerine başlayan Alpay Mermer, günümüzde dünyanın bir-çok ülkesine ürün gönderen, mermer sektörünün önde gelen firmalarındanbiri konumunda. Mermercilik sektörün-de yenilik ve teknik gelişmelerin takipçisi ve uygulayıcısı olan firma, bu konularda sektörün de öncülüğünü yürütüyor.Alpay Mermer, kaliteli Muğla Beyazı üretimi sayesinde Türkiye’nin ve dünyanın en değerli mermer ocağına sahip firmaları arasında yer alıyor. Kalitesinden vazgeçmeden ürün çeşitliliğini sürekli geliştiren firma ABD, İspanya, Kanada, Portekiz, İsrail, İtalya, BAE ve Çin gibi ülkelere ihracat yapıyor. 1996 yılında merhum Gökhan Alpay tarafından kurulan firma, bugün Muğla’da 125 hektarlık bir ocak sahası ve iki adet fabrikasıyla yoluna devam ediyor. Ürünleri arasında Muğla Beyaz Mermeri, Muğla Gri Mermeri ve Manisa Bej Mermeri bulunan Alpay Mermer’in blok, plaka ve ebatlı mermer olmak üzere çeşitli ürünleri bulunuyor. 

 

Ağırlık ihracatta 

2002 yılından bu yana fabrikada işlenen ürünlerinin yüzde 95’ini ihraç eden Alpay Mermer, başarılı ve güvenilir sayılı mermer şirketlerinden biri olarak Türkiye ve dünyada tanınıyor. Alpay Mermer, doğadan çıkarılan taşın her parçasını değerlendirmek için ilaç sanayiden, sanatta kullanılan molozlara, kalsitleriyle “sıfır atık” hedefiyle çalışmalar yapıyor. Muğla Kavaklıdere bölgesinde bulunan Muğla Beyazı Mermer Ocağı’nda yıllık yaklaşık 80.000 m3 blok üretimi yapılıyor. Alpay Mermer’in ürünleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. 

Yıllık üretim 80 bin m3 

Firmanın üretim süreci ve kullandığı makinalar ile ilgili bilgi almak
için Kavaklıdere’de bulunan ocağı ziyaret ederek Alpay Mermer Daimi Nezaretçisi Maden Mühendisi Gökalp Oğuztürk ve Makina Sorumlusu Sebahattin Bulat ile görüştük. Kavaklıdere’deki ocakta 1996 yılından bu yana üretim yapıldığını ve ocakta Muğla Beyaz rezervi bulunduğunu belirten Oğuztürk, üretim ile ilgili şunları aktardı: “Burada blok mermer üretimi yapıyoruz. Yıllık yaklaşık 80 bin metreküplük blok mermer üretimimiz bulunuyor. Bunun ortalama yüzde otuzu blok olarak ihraç ediliyor. Fabrikada üretilen nihai ürünlerin ise neredeyse tamamı ihraç ediliyor.” Kavaklıdere’deki ocakta çıkan Muğla Beyazı’nın homojen yapıda olduğunu ve yüksek rezervleri bulunduğunu söyleyen Oğuztürk ürettikleritaşın ağırlıklı olarak yapı ve inşaat sektörlerinde kullanıldığını ifade etti. Hitachi makinalar sağlam ve dayanıklı Madenciliğin genel anlamda zor bir sektör olduğunu söyleyen Oğuztürk, açık ocak madenciliğinin en zor yanının ise mevsimsel şartlar olduğunu belirtti. Bu zorlu mücadelede hızlı ve kaliteli üretimin kullanılan makinalara bağlı olduğunu aktaran Oğuztürk “Ağır, tehlikeli ve zor bir iş yapıyoruz. Bu nedenle makinaların sağlamlığı ve dayanıklılığı bizim için çok önemli noktalar. Çünkü makinanın sık arıza vermesi, dayanıksız olması üretim kaybı anlamına gelir” şeklinde konuştu. Bunların yanı sıra bir diğer önemli ktirerin de yakıt tüketimi olduğunu söyleyen Oğuztürk, zor koşullarda çalışan makinaların işletme maliyetleri açısından verimli olmasının da gerekli olduğunu dile getirdi. 

Hem güçlü hem verimli 

Firmada 10 yıldır Makina Sorumlusu olarak çalışan Sebahattin Bulat da kullandıkları Hitachi ekskavatörler ile ilgili şunları söyledi: “Bu makinalar yakıt ve güç anlamında benim nazarımda kesinlikle bir numara makinalar. Bir kere çok sağlam makinalar. Kullanırken bize sorun çıkarmıyorlar. Kesinlikle ve gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Aynı şekilde Bell kaya kamyonlarımız da sağlam, kolay kolay arıza yapmayan ve yakıt tüketimi açısından verimli ve seri makinalar. Kawasaki 95Z7’ler de muadillerine göre güçlü ve seri makinalar”. ENKA Pazarlama’nın servis hizmetinin de hızlı ve kaliteli olduğunu aktaran Bulat: “Yedek parça sıkıntısı yok, arıza olması durumunda hızlı müdahale ediliyor.  Zaten hem makinalardan hem de servis hizmetinden memnun olduğumuz için ocağımızda 17 adet ENKA Pazarlama makinası bulunuyor” dedi. 

 


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj